Antiseptik Şifalı Bitkiler Nelerdir?

ihlamur-nasil-demlenir
ihlamur-nasil-demlenir

Antiseptik Şifalı Bitkiler, özellikle çay olarak tüketilen ve insan sağlığına çok fazla fayda sağlayan bitkilerdir. Hem koruyucu özelliği olan, hem de her türlü virüs ve mikroba karşı insan sağlığını korumaktadır. Mikroba karşı bitkiler içerisinde en fazla etki gösteren bitkiler, şifalı bitkilerdir. Sağlıklı olmak isteyen ve hastalığa karşı vücutlarını korumak isteyenlerin kullanması gereken çok sayıda bitki çeşitleri bulunmaktadır. Antiseptik özelliği bulunan bu şifalı bitkilerden bazılarını sizin için sıraladık.

Çay Olarak Tüketebileceğiniz Şifalı Bitkiler

  • Ihlamur
  • Nane
  • Adaçayı
  • Nar Kabuğu
  • Karanfil
  • Zencefil
  • Meyan Kökü
  • Toz Karabiber
  • Okaliptüs
  • Anason

Bu faydalı bitkiler hem insan sağlığına hastalıklardan korunmak adına faydası bulunmaktadır. Hem de antiseptik özelliği ile her türlü mikrobun hastalık üretmesine engel olmaktadır.
Şifalı bitkiler içerisinde yer alan ve antiseptik özellikleri ile insanlara sağlık veren bu doğal şifalı bitkilerin faydalarını kısaca şu şekilde yazabiliriz.

Antiseptik Özelliği Olan Bitkilerin Faydaları

Ihlamur : Boğaz tahrişlerine karşı oldukça etkili olan ıhlamur çayı, aynı zamanda öksürüğü kesmektedir. Son derece şifalı olan bu bitki, zencefil ile beraber içildiğinde, gribe karşı etkili çözümdür.
Nane : Boğaz kuruluğuna iye gelir ve boğazın yumuşamasını sağlar.
Adaçayı : Yaprakları doğal antibiyotik özelliğine sahiptir.
Nar Kabuğu : Boğaz içi enfeksiyonlarına karşı iltihap giderici etkisi bulunmaktadır.
Karanfil : Antiseptik ve aynı zamanda, boğaz ağrılarına iyi gelmektedir.
Zencefil : Kötü hastalıkların önüne geçen ve antioksidan etkisi oldukça fazla olan bitkidir.
Meyan Kökü : Boğazdaki atılamayan balgamın yumuşamasını sağlar ve kolaylıkla vücuttan atılmasına yardımcı olur.
Toz Karabiber : Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ve antiseptik özelliği bulunan toz karabiber, aynı zamanda ülsere iyi gelmektedir.
Okaliptüs : Ağız ve boğazda olan enfeksiyonlara karşı etkilidir ve öksürüğe çayı iyi gelmektedir.
Anason : Özellikle öksürük ve soğuk algınlığına iyi gelen antiseptik şifalı bitkidir.
gibi şifalı bitkiler, sağlık için oldukça önemli bir yere sahiptir ve hastalıklara karşı koruyucu antiseptik özelliklere sahiptirler.

Ihlamur Çayı Nasıl Hazırlanır?

Bitki çayları arasında belki de en faydalısı ıhlamurdur diyebiliriz. Ihlamurun kendine has kokusu aromalarla buluştuğu zaman enfes tatlar ortaya çıkabilir. Kaynamış suya atılan ıhlamur ile çaydan maksimum verimliliği elde edebilirsiniz. Demini yavaşca saldıktan sonra bardağa boşaltırken süzgeç kullanmanız gerekebilir. Çünkü ıhlamurun çiçeğine ait parçalarının bardağa gelmesini engellemeniz gerekebilir.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın