Akne Tedavisinde Doğal Yöntemler

sivilce-izlerini-yok-etmek-icin-dogal-yontemler
sivilce-izlerini-yok-etmek-icin-dogal-yontemler

Tıp literatüründe akne vulgaris olarak tanımlanan cilt problemi ve hastalığıdır. Halk arasında sivilce olarak adlandırılır. Yağ bezeleri cilt altında birikir ve sivilce oluşumuna neden olur.

Yağ bölgesi olarak tanımlanan;

  • Yüzde
  • Sırtta
  • Omuzlarda
  • Burunda
  • Kalçada
  • Göğüs bölgesinde sıklıkla sivilceye rastlanır.

Ergenlik çağından itibaren ortaya çıkmaya başlayan ve dönemsel olarak yaşam kalitesinde düşüşe sebep olan sivilce problemi, aslında vücudun verdiği sinyaller olarak değerlendirilebilir. Düzensiz ve sağlıksız beslenme tarzı, sigara ve benzeri zararlı alışkanlıklar, strese maruz kalmak sivilce oluşumunu tetikleyebilir.

Bununla birlikte çeşitli cilt problemleri de sivilce oluşuma sebep olabilir. Bu gibi durumlarda sivilce kurutucu yöntemlerden faydalanmak, evde hazırlanacak doğal ve bitkisel tarifler ile sivilce ve sivilce izlerini yok etmek mümkündür.

Vücut tarafından salgılanan yağlar, bazı durumlarda doğal yollarda dışarı çıkamaz ve deri altında birikir. Bu da sivilcelerin oluşumuna sebep olur. Daha çok ergenlik çağında ortaya çıkan sivilce problemi, kronik bir hal alır ve uzun süreler boyunca devam ederse tedavi için çeşitli yöntemlere başvurmak gerekir.

Eğer sivilce oluşumuna sebep olan etken bir hormonal bozukluk ya da hastalık ise tedavi için doktor kontrolünde bir yol izlemek gerekir. Zararlı alışkanlıklardan ötürü meydana gelen sivilce probleminin son bulması için ise bu alışkanlıklardan vazgeçerek daha sağlıklı bir hayat tarzı benimsenmelidir. Özetle sivilcelere kesin çözüm için öncelikle sivilce neden olur sorusunu doğru bir şekilde analiz etmek gerekir. Sivilceye ne iyi gelir ve nasıl geçer sorularına yanıt olarak verilen tarifler, sorunun kaynağı tespit edilip buna uygun bir tedavi yöntemi geliştirildikten sonra önem kazanır.

SİVİLCE NEDEN OLUR?

. Kozmetik ürünlerinin sık ve yanlış kullanımı
. Stres ve endişe durumları
. Hormonal faktörler
. Genetik yatkınlık (Aşırı yağlı bir cilde sahip olmak gibi)
. Kullanılan ilaçların yan etkisi
. Düzensiz ve sağlıksız beslenme
. Çeşitli rahatsızlıkların belirtisi

Cilt yüzeyindeki yağ bezi kanalları, yağ bezi salgılarının fazla olması nedeniyle tıkanabilir. Bu durumda siyah nokta başta olmak üzere çeşitli cilt problemlerini doğurur. Bu siyah noktaların bilinçsiz bir şekilde sıkılması sivilce oluşumunu meydana getirir.

akne ve tedavi yollari
akne ve tedavi yollari

AKNE İYİ GELEN DOĞAL VE BİTKİSEL YÖNTEMLER

. Omega 3
. Yağ asitleri açısından zengin olan sardalya ve somon gibi deniz ürünleri
. A, D ve E vitaminleri
. Çinko
. Yoğurt, peynir, kefir, ayran gibi probiyotik açısından zengin besinler
. Polifenol açısından zengin yeşil çay
. Zerdeçal
. Tahıl açısından zengin besinler
. Lavanta çayı
. Ceviz yaprağı
. Elma sirkesi
. Limon

Limon suyu ve tarçın: Limon ve tarçın, antibakteriyel besinlerdir. Bu sayede sivilce oluşumunu engellemede önemli bir rol oynar.

Maden suyu ve elma sirkesi: Haftada 3 seferden fazla olmamak kaydıyla yarımşar fincan maden suyu ve elma sirkesini sivilce bölgesine haricen uygulayabilirsiniz.

Limon ve aloe vera: Aloe vera, hemen her cilt hastalığının tedavisinde önemli bir bitkisel yardımcı olarak karşımıza çıkmaktadır. Limon ile birlikte hazırlanan karışımda, limonun deriye olan sert etkilerini yumuşatarak sivilce probleminin çözümüne katkı sağlar. Parlak ve lekesiz bir cilt görünümü kazandırır.

SİVİLCELERİN DOĞAL YOLLARDAN GEÇMESİ İÇİN NELER YAPMALIYIZ ?

. Özellikle tıraş olurken dikkatli olunmalı, sivilceler jilet veya kullanılan tıraş ürünü sebebiyle patlamasının önüne geçilmelidir.
. Akne kapatıcı ürünlerin kullanımından uzak durulmalıdır. Akne temizliği mutlaka bir doktor kontrolünde gerçekleştirilmelidir.
. Sivilcelerin patlatılması son derece sakıncalı bir davranıştır. Bunun yerine sivilce kurutucu ürünlerin kullanımına başvurulması gerekir.
. Yalnızca yumuşak sabun veya cilt temizleyici ürünler kullanılmalıdır.
. Yüz ve sivilcelerden etkilenen diğer bölgeler günde iki kez yıkanmalıdır.

 

 

 

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın