Tansiyonu Düşüren Bitkiler Sağlığınızı İyileştirmenize Nasıl Yardımcı Olabilir?

lavanta-cicegi-faydalari
lavanta-cicegi-faydalari

Tansiyonu düşüren bitkiler genellikle yüksek tansiyon hastalarının sık bir şekilde tükettiği bitkiler arasında yer almaktadır. Kronik tansiyon hastalarının yükselmiş olan tansiyonlarını düşürmek için şifalı bitkileri kullanmadan önce dikkat etmeleri gereken bazı şeyler vardır. Bunların başında ise, özellikle tuzlu yiyeceklerden uzak durmalıdırlar.

Tansiyonu Düşüren Bitkiler

  • Kedi Otu
  • Lavanta
  • Keklik Otu
  • Ulak Otu
  • Çarkıfelek Çiçeği
  • Karahindibağ

Tansiyonu Düşüren Bitkilerin Faydaları Nelerdir?

Yükselmiş olan tansiyonunuzda tüketmeniz gereken şifalı bitkiler arasında bulunmaktadır. Bu bitkileri sadece tansiyonunuz yükseldiği zaman değil aynı zamanda, günlük düzenli olarak tüketmeniz tansiyon hastası olmanızı koruyacaktır.
Tansiyona iyi gelen bitkiler arasında yer alan doğal ürünlerin insan sağlığına daha birçok faydası bulunmaktadır.
Bu bitkilerin faydaları şu şekildedir.
Kedi Otu : Kalp atış hızını düzenleyen ve strese iyi gelen kedi otu bitkisi, tansiyonunuzun düşmesine yardımcı olmaktadır. Bitkinin aynı zamanda yatıştırıcı özelliği bulunuyor.
Lavanta: Lavanta yağı kan akışının artmasına sebep olur ve yükselmiş olan tansiyonunuzun düşmesini sağlar. Lavanta yağını masaj olarak yapmanız gerekmektedir.
Keklik Otu : Keklik otu yüksek tansiyon hastalarının kullanması gereken ve düşmesini sağlayan şifalı bitkilerdir. Bitki kalp atış hızını düzenlenmesini sağlamaktadır.
Ulak Otu : Ulak otu vücudunuzda birikmiş olan fazla suların atılmasını sağlar ve hipertansiyon hastalarının kullanması gereken bir şifalı bitkidir.
Çarkıfelek Çiçeği : Yatıştırıcı özelliği bulunan ve yıllardır depresyon hastalarına önerilen çarkıfelek çiçeği, yüksek tansiyona iyi gelmektedir.
Karahindibağ : Bu doğal şifalı bitkinin tansiyona faydası dışında ise, idrar söktürücü özelliği bulunmaktadır.
Aynı zamanda kalbinizi koruyarak, damar sertliğini önler.

carkifelek-cicegi-ve -faydalari
carkifelek-cicegi-ve -faydalari

 

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın